Blogger Backgrounds

Monday, December 26, 2011

zaman sekolah,, miss!!

warh!!!! npe tbe2 ase indu sgt mse zmn skolah ni eak??huuhu,, OPS!! before aq melalut lbih pnjg lebar lg, nmpk ny aq trlupe something la kn?? ASALAMUALAIKUm!! HEHEHE,, atoyai,, jawab la geng smua,, hehe,, bgus2,, urm, aq nk gtau ni, aq indu zamn AWAL REMAJA fera, yela, zmn skolah2,, btoi la kte org, zmn prsekolahan adlh zmn y pling manis,, wlaupun mse 2 fera slalu ad mslh, p bile pk2, ad bnde y happy n ad y x bes ny,, ingat lg, pgi2 kul 5.45 da bgun mndi, pas 2 kjutkn adik lak soh die mndi, pas 2 solat n siap2,, MAKE UP x d lupe, wlaupun taraf skolah menengah ptut ny x leh pki make up ke skolah, p aq ni PENGAWAS y agak degil,, ala, degil cz ske pki make-up je, y lain x pun, hehe. make-up fera mse 2 pn xde la tebal sgt, just pki cmpc powder, mascara, blusher skit, n lipstik pink cair, ala2 nmpk bibir x pucat 2 kire ok la, hehe.p mmg dr dlu x leh trima gn undang2 "XLEH PKI MAKE KE SEKOLAH," wlaupun mmg la btul undang2 2, p entah la aq ni da kne sawan ap tah ske sgt brmake-up, n y bes ny aq ad geng y ske make-up2 ni,, nme ny NURUL SYAFIQA, hehe, kdg2 kite org ske tkr2 idea psl make up,n perangai kami agak sme(sometime) prbualan y biase kte org ske ajukn antara 1 sme lain ialah WEA, KO PKI MASCARA AP AR??! LENTIK R BULU MATA KO,,, PERH!! CANTIK SIOT WANE LIPSTIK KO, BWK LA SOK G SKOLAH, AQ NK TRY GAK... WANE BLUSHER KO X BPE NAK SESUAI LA GN KO YUNK,(nada menganjeng) WEA, NPE MUKE KO MCM MAK NENEK??!!! WEA2!!!! AD CIKGU BARU TD AQ NMPK KAT OFFICE!! HENSEM GILER KO TAU X?? CIKGU BUJANG!! n byk lg,, hahah,, best lak bile d ingat, n fera ad soang lg geng y sekepala nme ny ASIAH, haaa,,, y die ni pn ad kisah ny gak,, stiap kli smpi skola, misti tgu die kat kantin tuk msuk kls sme2,, nk shati sejiwa la konon,, n pas 2 klu kite org dtg awal skit dr nurul kwn kite org 2, kite org ske kene kn nurul 2. kite org ske alih kn meja nurul 2 jauh2 dr tmpat asal die, n klu nurul 2 dtg,n die bising2, kite org slh kn la budak kls sbelah y wat!! hahah,, (SOWI NURUL!!) kite org brtiga ddk sebelah2, aq kat tgh2 antara mereka, cz asiah nk duk sbelah aq, n nurul pn nk sbelah aq, da aq ni da mcm akk dieorg lak,, hahah, kdg2 nurul touching gn asiah, sme gak sbalik ny, so aq ni da mcm tembok lak kat tgh2 2,, haha,p aq stil bg ksih syg y sme adil n saksame pd dua2 pihak, lg pn die org ni majuk x lame pon,, time REHAT ok la 2, cz masing2 da biase mkn same2,, hehe,, mcm budak2 wlaupun mse 2 form 5. hum,, byk sgt memori y x leh aq lupe kn, KLu nk d cite pon smpi laptop aq ni mletop pun lum tntu lg abis,, n aq sedia kn pic2 kngn tuk korang tgk, hehe,, segan nk tnjuk muke skolah ni, p pape pn still dri aq gak kn, so ap la nk d segan sgt??hehe, nah!
FERA, ASIAH, NURUL
APE LA KITE ORANG NI?? HEHE
HEHE, CUKUP2 LA 2, BYK LG SBNR NY PIC KAMI, P MALU LA,,HAHHA N SGT LA MEMALUKN, hahaha,, ok,, huhu, rse trubat skit indu bile tgk pic ni smua, harap memory ni pn msih still ad dlm memory mereka,, LOVE MY FRIEND!!

Sunday, December 4, 2011

AWAK AD BILA SAYA BENAR2 MMRLUKN,,

hum,, sy nk cite psl soang shabat sy ni,,=) yup, mmg la sy rmai kwn baik, p y ni lain skit,, ap y lain? entah la,, kami knl x lame, kami jmpe x slalu, p sy rse serasi bila brkwn gn die.. dr sejak kita knl, smpi la skrg,, awk slalu ad bila sy sgt dlm kerapuhan.sy da lame da perasan y awk selalu dtg bila time sy moody sgt2!! n sgt2 mmrlukn someone. da byk ki tau awk selamat kn sy d dlm keadaan y merungsingkan. hum,,ble d pk2, byk gak kn kngn kita? kat skolah, kat pntai, kat mcm2 tmpat la, yup sy ngaku awk baik, p kite ske sgt gaduh kn? hahha,, bkn gaduh, p gurau mnje kot, saat sy ru putus gn bf sy awk ad, bila awk muncul awk tau x? semua masalah sy hilang, sy dpt lupa kn kdukaan sy bila borak gn awk, saat sy gah boring, tup2 awk ad gak, tah dr mne muncul pun sy x tau,, saat sy gah menangis, awk dtg wat lawak.. n wat sy gmbira. saat saya kelukaan, awk pun ad brserta darah luka awk, p kite x kisah cz kite sme2 luke,,haha hum,, brsyukur dpt knl gn awk, sy ego sbnr ny nk ckp mcm ni kat dpn awk, p sy just nk awk tau y awk kwn y trbaik diantara kwn2 sy y trbaik. n mlm ni awk tlh memecahkan keboringan sy,, hehee,, btw,, THANKS LA KAT KO.. WALAUPUN KO SKE DENGKI AQ,, hihih,, =) I HOPE WE WILL BE BFF FOREVER

Wednesday, November 30, 2011

i ... I O v E ... beach

Asalamualaikum,,, best kn sesekali kite lex2 kat pntai?? luas je pndangan, tenang je rse, dgn angin sempoi2 bahasa,,,haahaha,, (xde kne mgena gn angin dlm bdn 2 k,,) hum,, mse 2 g air papn, sje2 santai2 gn family y trcinta ni. smbil2 2 smpat la gak beposing2, haha,, aq ni mmg pntang je dpt tmpat2 y syo0k cikit, mule la nk cri mangse soh pkse amek kn gmbr aq,,heheh. so mse ni mgse aq ialah adik ku sndri, tp die pn x kesah,,=) redo0 je dpt akk y mcm ni k adik ku? hehe,, p kn, kdg2 2 tringin la plak nk photoshoot pki bju gown n pose2 gedix2 sikit kat pntai ni,, kn cantek kn?hahaha,, urm,, sikit je gedix ny, x lebih pun,, hehe,, ni la pic ny,, =) YE, SY TAU SAYE TEMBAM,,=D
PIC KAT ATAS NI GN AYH SAYE Y ENSEM LA,,HEHEHE
NI GN FARHAN,, (ADIK)
ni pic saye ler,,=)

Saturday, November 26, 2011

KEK OREN MADE BY FERRA

ASALAMUALAIKUM!! hii,, mcm sedap kn tajuk kite hri ni?hehe, yup! ferra wat kek oren, spe y kte ferra x pndai masak hah?? pandai la, x baik tuduh2 tau,hehe. ferra wat kek oren butter, agak gementar gak la se nk wat, yela, tkut x jd, p last2,, WOW!!!! menakjubkn!! cubaan prtama mnjadi siot!!!! rse kembang idong ni tbe2, hahah,, crita pnjg pn tara gune, kite tgk pic je la ye,, hehe love u all.. ops2!! nk ucap kn sediit penghargaan kat umi y trsyg ( sikit je,xleh lbih2 t umi 2 kembang semangkuk if kite puji dy lbih2,,) hehe THANKS UMI CZ AJAR AKK WAT KEK,,=) LOVE UMI
BSUH TGN DULU Y PNTING!! KEBERSIHAN TGUNGJAWAB KITE BRSME, CEEWAH!!
NI BAHAN2 NY,, CEWAH,, MASTER CHEF SGT LA KONON,, HAAHA
NI LAK CARA2 N STEP NY,,N LAST SKLI KITE MSUK KN DLM OVEN,
HASIL NY!!!!! TAAARAA!!!!!
siap!! ayah puji, "sedap, lembut," manis ny ok, lmbut ny ok, smua ok,, SO CUBAAN PRTAMA X GAGAL!! 2 LA, KITE NI KNE BERANI MNCUBAKN,,=), tbe2 rse minat gn masak2 ni,, tgk la. kpuasan bila memesak apabila tgk org y kita syg mkn n happy dgn masakan kita,, love my FAMILY!

SALAM MAAL HIJRAH

ASALAMUALAIKUM SEMUA,, salam maal hijrah semu ferra ucapkn, da taun baru da kite kn?? ferra pn mkin meningkat umurny, sempena taun baru ni ferra nk pasang azam baru. Ferra taun lps byk sgt y ferra lalui, kbyakan ny pahit2 belaka. ad gak y manis, p tiada keizinan Nya, so skejap je la kemanisan 2. Taun ni ferra klu leh la kn, ferra nk Fokus pd belajar, ferra x nk pk psl CINTA mcm taun lps, Cinta byk kli p putus gak,last2 merana la bdn kn, so taun ni ferra akn cbe tuk jd single je (BOLEH KE FERRA NI?? MCM MUSTAHIL JE,, HIHI) mmg mcm mustahil kn? p cube je la, p klu da ALLAH nk tmu kn gn seseorg ferra trima je la. =D selain dr prcintaan, ferra gak nk tmbah pointer ferra, nk fokus pd study 2, taun lps agak main2 la gak. ( harap2 kata2 ni bkn hangat2 tahi itik or ayam or pape je la). Ferra gak nk lbih brjimat tuk taun ni. mmg la bljr 2 byk guna kn duit, p ferra akn try tuk cri bahan asgment y lbih murah n brpatutan. brg murah if pndai d gayakn pun leh jd cntik kn? lg2 ferra bljr dlm bidang design so byk bnde kne beli. urm,,, n,,,,,, nk tau x azam y last skli ni ap?hihih,, malu nk ckp, P NAK GTAU KAT U ALL GAK,, heheh, FERRA NAK DIET LEBIH SERIUS!! (APE??!!! Pura2 la trkjut,, hehe) yup! ferra nk diet gn lbih serius. bkn ap, ferra perasan bdn ferrra mkin naik, kurus bkn la sbb nk cntik je, p nk mnjga ksihatan 2 y pling pnting. ksihatan dalaman n luaran 2 penting sgt, da xde gnti da bdn kite ni, 1 ni je la, so kite kne jga la baik2 pinjaman Allah ni,, so u all smua misti ad azam baru gak kn?? ap azam korang? kongsi la gn ferra gak. ap2 pun doa kn ap y ferra azam kn ni jd kyataan k,, insyaallah.. AMIN..

Friday, November 25, 2011

JANGAN MUDAH PERCAYA

Hai kwn2 semua,, ferra up date blog lgi,, urm,, hari ni jom kite emo2 cikit,,hihi,, entah x tau npe tbe2 mood ni mcm ni,, urm,, tjuk hri ni ye murid2,, JANGAN MUDAH PERCAYA!! hehe,, prcya ap eak?? yes,, jgn prcya 100% ap y ad d FACEBOOK or mulut manusia,, krna ssh skrg ni nk mndpt kjujuran y sbnr,da pupus agk ny,, trpulang la nk caye ap y fera tulis or x.. ferra just tulis je ap y ferra penh lalui,, zmn skrg ni kejujuran 2 bkn la y utama lg bg sstengh pihak kn?? yela,, korang nmpk x ap y da ad kat dunia skg ni? hum,, kbyakan org ckp 2 nk UP! je,, nk 'A' je,, ckp x nk rendah diri,, sbb nk bia org pndg tinggi kt kite,, smpi kn kdg2 kite x prasan y kite da tertipu diri org n diri kite sndiri. 2 baru di mulut, mcm mne lak kt facebook?? pas 2 lak ltk kat profil pic muke pyer la cntek n ensem abis, p kyataan ny bkn pic die pon,, tah model celup mne y dy rembat tah pun x tau,, bkn ny ferra ni prtikai kn ensem or x,, ferra ni x de la cute pon, tembam gak,p rse mcm TERTIPU sgt bile tau 2 bkn pic sbenr die,, HAMPEH!!apo pun x leh la, MMG kne reject awl2 cz,,,,, BKN SBB APE2 TAU,, BECAUSE... X JUJUR! hum,,lg 1 kat facebook 'SINGLE' p kyataan ny?? pkwe or awek org la,tunang org la, suami or is3 org la,, y benar ny da ad relationship pon,, PENIPU NY LA HAI! Menyampah sgt! pas 2 kat wall lak bermadah2 la bagai, ayat bunga2 mcm diri 2 ditimpa oleh ketidakjujuran pasangan la konon,, 2 semua tuk raih simpati je,, p kyataan ny?? die y X JUJUR,, slalu x nmpk 2 smua kat dunia skrg ni?? hipokrit kn? hum,, mcm ne plak dr perniagaan?? pun slalu byk peniaga y x jujur,, cnth nk bli kain. peniaga punya la ckp manis mulut,, ckp kualiti kain ni baik, TERBAEEKK!! n pling BAEEKK!! p,,, hampeh,, pas 2 bli brg kat KL hrge cth RM25.90, n blek ke johor servey blek brg y same,, kat JOHOR dpt RM14.90 je,, atoyai,, byk ny beze ny 2 ye puan2,, rse rugi x? OF COZ R BEB!!! hahah,, 2 bru brg y murah.. klu brg y lg mahal?? MGALIR AIR MTA DARAH LA JAWAB NY KN... heheh.. byk la lg geng2 klu nk cite psl KEJUJURAN NI,,, smpi ferra tua pn x abis,, kdg2 ferra rse penat nk caye gn org ni,, yela,, da byk kli sgt trtipu kn,, so dengar je la,, p PERCAYA?? JANGAN.. =) p lex je,, ALLAH kn ad tuk bls semua 2,, so0.. kite serah kn smua tu pd y BERKUASA,, =D. kpd y ske menipu,, cpt2 la pencen k,, bkn ny korang dpt gaji pon menipu 2,, hehe.. SO hidup la dlm kejujuran k,, insyaallah,, bye.

Wednesday, November 23, 2011

HAPPY ANNIVERSARY (20) UMI AND AYAH

HAPPY ANNIVERSARY Y KE 20 tahun UMI N AYH.... wah, semalam umi n ayh amek aq kat kota tinggi n pas 2 trus g KFC 4 slbrate anniversary ni,,, =) ske sgt,, dlm 20 thun brmacam2 umi n ayh tempuhi brsame,, dr ank ny (aku) kcil, hingga la tembam mcm ni,,heheh,, umi n yh jga sme2 ssh sng memajukn bisnes mreka sma2,wlaupn brmcm2 y menimpa mreka.Hum,, romantik la umi n ayh ni, nk cri gak pasangan mcm umi n ayh ni,, MY FAMILY IS MY IDOL. =),, byk kite org mkn kt KFC tau,, (tp still xde pembaziran y brlaku),hum,, nk ikut kn, 23 NOV ni adlh majlis nikah umi n ayh,Ad video ny! aq rse sgt beruntung sgt cz aq dpt tgk video umi n ayh nikah n brsanding,, mse dlu2 umi wat video prsndingn dy org,, dpt la gak aq tgk muke umi y trsipu malu n ayh y agak macho mse 2,, hehe,, dlm video 2 gak aq dpt tgk suasana rumah nenek y meriah dgn para jmputan, org rewang n arwah sedara mara.. dr mula majlis hingga la akhir, semua tlh dirakam detik 2 semua.. Alhamdulilah,, dr dulu n kini family ku x prnh ad sengketa antara kami,, kami semua bahagia brsame,, Tahniah pd THE KING family kami iaitu 'ENCIK AZIZ' cz tlh mnjadi KING y trbaik bg family kami,, n Kpd prmaisuriny 'Puan LInda' tahniah gak cz umi la penyeri family kami,, =D,, syg korang ketat2! Syukur alhmdulilah gak cz aq dlahirkan ddlm family y bahagia,, Family kami xde la "KING" sgt,, kami sederhana2 je,,, tp dlm ksederhanaan i2 trsimpan ny kebahagiaan, kasih syg, ksempurnaan d dlm family y pasti xde d jual d MASJID INDIA OR PAVILION.. ehehe.. BAGI KU FAMILY FIRST! xde lain y trpenting dlm idup ku slain FAMILY.akhir kta dr ank mu,, moga ALLAH mencurahkn rezki kpd umi n ayh dan moga ALLAH memanjang kn umur umi n ayah.. AMIN,, ha! jom kite tgk pic2 y smpt diambil,,=)

Sunday, November 20, 2011

SINGLE... SUNYI?? YEKE??

SINGLE NI SUNYI??? betul ke?? urm,, tye ferra ke?? hahah,, of cz la eak?? ap la ferra ni kn?haha,, urm,, bg ferra mmg la sunyi sikit,, yela,, xde y nk msj kite nk say good morning n care kite 24 jam,, xde y nk bebel kat kite,, xde y nk jeles kat kite, xde y nk pesan kat kite 24jam "JANGAN NAKAL" tp kn kawan2,fera prcye, smua ni kn hnya la smentara je tau,, biase r,, kite da biase hidup bercouple kn?? tbe2 ptus d tgh highway la pulak,, trpkse la trima,,hehe.. Sbnr ny xde la sunyi if korang pk positif,,,SEBAB,, korang stil ad FRIEND, FAMILY,, korang xde la sunyi mne pon sbnr ny,, dyorg ni smua sntiase ad tuk kite,,, p kite ni je y kdg2 jual mhl,, yela mse ptus 2 xde mood la konon,, so bile kwn2 ajak lepak sme2 kite pn bg alsan "XDE MOOD" "NK BERSENDIRIAN" or " aq gh sedih la,xde mood nk lepak" nmpk x kat c2?? korang sndri y jauh kn dri korang gn kwn2 korang 2,, sdg kn kwn2 nk wat ko lpe kn kngn ko 2..So renungkn la,, sbnr ny fera tlis cam ni pn tuk fera gak,, fera rase gak ap y korang rse,, so ap y kite kne wat bile kite RU PUTUS GN BF, kte kne mulakn step bru dlm life kite ni,, kite ubah mood kite,, mind set tuk happy n enjoy,, dlm mse ENJOY 2 lak jgn lpe IGT ALLAH,, brdoa dgn Nya.. =D,, k,,

FERRR SAYANG KAMU SEMUA

hari ni ferra nk gtau y ferra sgt2 la indu kat haiwan2 fera y fera tgl kn kat joho 2,, hum,, rse sunyi sgt,, fera indu frankie,,klu la frankie ad FACEBOOK or TWITTER or BLOG,, msti frankie tau btape mami ny ni indu sgt kat die,, rse myesal sgt tgl kn frankie kat joho,,, fera igt fera trun CYBERJAYA kjp je,, upe ny lme la gak,, hum,, mami indu ank mami frankie,,, xpe2,, mami minta maaf k cz mami tgl kn frankie lame sgt,, d sbb kn mami slh,, mami da bli kn hadiah tuk frankie,, misti frankie ske,, t mami bg k klu mami da blek,, korang misti trtye2 kn? FRANKIE 2 SPE??? heheh,, sbnr ny frankie 2 PET fera, fera da anggp dy mcm ank fera cz dy 2 comel sgt,, hehe,,cbe tgk pic2 dy ni,, fera hari2 tatap pic die,,
SEBAB AP FERA SGT SYG FRANKIE?? => FRANKIE xpenah wat fera menangis => FRANKIE selalu wat fera tenang bila kami brsama,, => FRANKIE sgt setia N jujur gn ferra => FRANKIE mmpu mghapuskn kedukaan fera dgn hnya pndgan mata ny shj,, fera tenang tgk die => FRANKIE xpenah mmbeban kn fera dlm ap jga keaadaan => FRANKIE memahami fera dan die sgt mmhami,,, => FRANKIE x byk kerenah,, die mnje,, => FRANKIE melengkapi hidup fera,, jujur fera ckp, fera lbih rela hdup single dr fera hidup xde Frankie (pet) => FRANKIE mghargai ap jga pmberian fera => FRANKIE ank y baik,, => FRANKIE x penh wat fera rugi beli die,, RM130 y fera bli dri hasil duit payment choir fera sgt brbaloi,cz kbahagian y kami dpt x dpt d jual beli,, => n sbnr ny byk lgi y trsurat tntg FRANKIE ni,, biar la ALLAH je y tau btapa fera happy bela hamba ALLAH y istimewa ni,, =D MAMI SYG FRANKIE SELAMANY

Monday, October 24, 2011

SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN

Setiap permuan pasti akan menemui perpishan jua akhirnya..kita hanya mampu merancang dan Allah menentukan nya,,kebahagiaan ku dulu nyata tidak lah kekal seperti mana yang ku impikan,,percintaan itu trutus di pertengahan jalan sahaja.bukan la upayaku untuk menolak takdirnya,, satu sahaja yang ku ingat, APA YANG BERLAKU PASTI ADA HIKMAH NYA,, dan,,UNTUK KITA MENEMUI JODOH KITA YANG SEBENAR,KITA AKAN MENEMUI LELAKI YANG SALAH DAHULU,,insyaallah mungkin jodoh ku sedang mnunggu ku sekarang ini,,,amin,,<

Wednesday, August 17, 2011

Ya Allah tabah kn diriku

Dugaan dlm percintaan,,pasti ny semua orang akn mgalami ny kn??,, tidak kira la dugaan besar atau kecil,,tetapi pasti ny akan berlaku ujian2 i2 semua..CINTA adlh anugerah oleh ALLAH,,pertemuan dan perkenalan ketentuan daripada ALLAH,,dan rasa CINTA antara hubungan dua hati  i2 juga adlh dripda keizinan Nya juga,, dan,,perpisahan ,ajal maut juga adlh dari tgn Nya,,,, ku sebagai hamba ny y terlalu kerdil d samping Nya hanya menyerahkn segala rasa dan nasib ku ini kpd Nya,,, 


ap y penting dlm sesuatu perhubungan?? 
=KESETIAAN sesama pasangan
=KEJUJURAN
=KEPERCAYAAN antara pasangan,, 
=DAN TAWAKAL lah kpd ALLAH moga d pnjg kn hubungan cinta ini,,,


apkh hikmah ny jika sesorang i2 diuji dengan bertubi2 oleh ALLAH?? percayalah,, setiap ujian y diberi oleh ny berhikmah,,dan ia lah y akn mmbuat kn kita kuat utk mnempuhi  dugaan d muka bumi ini,,dan segala pgalaman akan mmbuat kn kita semakin matang dlm kehidupan,, tipu la jika ferra ckp x sedih dlm ujian dari Nya i2,,,tapi,,kita perlu yakin y brlaku ad hikmah dan ad ganjaran y mnanti kita d dpn sana,, 


Wahai CINTA,,,ferra sgt brharap setiap hubungan ferra ini akan berkekalan,, biarlah mereka2 ingin memisahkan kita walau sebagai mana pun cara,,ttpi,,jika kita sama2 pertahankn dgn niat y suci,,insyaallah,,ALLAH d samping kita untuk membantu kita,,, ttpi jika sebalik ny,,,,,,urm,,,,renung2kn lah,,



YA ALLAH,,BANTU LAH HAMBA MU INI UNTUK MENEMPUHI DUGAAN2 DARI MU YA ALLAH,,,AMIN,,,,


The Rock - Munajat Cinta Video Clip (With Subtitle)


The Rock Feat Ahmad Dani - Munajat Cinta

Malam Ini Kusendiri
Tak Ada Yang Menemani
Seperti Malam Malam
Yang Sudah Sudah

Hati Ini Selalu Sepi
Tak Ada Yang Menghiasi
Seperti Cinta Ini
Yang Slalu Pupus

Reff :

Tuhan Kirimkanlah Aku
Kekasih Yang Baik Hati
Yang Mencintai Aku
Apa Adanya...

Mawar Ini Semakin Layu
Tak Ada Yang Memiliki
Seperti Aku Ini
Semakin Pupus...

Back To Reff :

KU POHON PADA MU YA ALLAH,,,

The Rock - Munajat Cinta Video Clip (With Subtitle)


The Rock Feat Ahmad Dani - Munajat Cinta

Malam Ini Kusendiri
Tak Ada Yang Menemani
Seperti Malam Malam
Yang Sudah Sudah

Hati Ini Selalu Sepi
Tak Ada Yang Menghiasi
Seperti Cinta Ini
Yang Slalu Pupus

Reff :

Tuhan Kirimkanlah Aku
Kekasih Yang Baik Hati
Yang Mencintai Aku
Apa Adanya...

Mawar Ini Semakin Layu
Tak Ada Yang Memiliki
Seperti Aku Ini
Semakin Pupus...

Back To Reff :

KU POHON PADA MU YA ALLAH,,,

Monday, August 15, 2011

TODAY HAVE CLASS,,,,HUH,,,




today have class...class fashion design,,OMG!!!! kdg2 ase bosan,,p nsib baik ferra take kos y ferra minat,,so xde la bosan sgt,,p kdg2 bila ENCIK MALAS 2 datang,,,woow,,, jgn ckp la mcm ne ENCIK MALAS 2 gode fera,,, sabo je la,,,p bole iman msih kuat 4 lawan encik mls 2,,huhuhu,,,, FERRA!!!! U KNE GAK G KLS,,,,BECAUSE,,,


=jgn mghampakan harapan iumi n ayah,,,
=klu ferra mls lbih baik x yah g smbung study ni,,lbih baik ferra duk umah tgu org minang,,(ade ke y   nak>???)
=ap jnji ferra gn umi??INGAT,,,
=n janji ko pd hubby ayie??(your bf)
=n pling pnting ap JANJI KO PD DIRI KO SENDIRI??!! 
n dimana ko ltk harapan 4 gapai cita2 ko 2??


so00,,g la class ok,,,x rugi ap un drpd ko duk umah mmbesarkn badan,,hikhikhikk,,sooo... ap lg,,prepare 4 g klas... mulakn dgn senyuman ok,,,GD LUCK!! mmmuuaahh!!

Saturday, August 13, 2011

Macam ni ke muka si kecil ku??

kadang2 naluri seorang ibu 2 datang secara tiba2 tau,,, n fera mmg dari dlu mmg suke berangan,,, n skrg ni fera suke berangan pasal anak,,,bukan  fera da gatal nk kawin tau,,,tapi cz kadang2 terasa sifat keibuan,, fera mmg suka budak kecil n pantang nmpk dak kcil,,rse mcm nk ggt je,,hehehe adkh muka ank fera cam ni??hahahhasbnr ny ni muke fera mse kcik,,hihih


senyum ny,,mata ny,,gg ny,,hihi,,comel ny la hai 


umi fera penah cite y fera ni jarang nangis...ketawa je,,menyengih je,, senang jaga budak mcm ni kn??heheh,,,ya Allah,,,, bes ny,,hihihi

TAHNIAH PD UMI N AYAH CZ DAPAT ANK Y COMEL MCM AQ NI,,HIHIHI

JIKA KAU CINTA

 Mengapa kau marah bila aq myatakan hal sebenar ny??
 Mgapa kau menarik muka saat ku mengucapkn kisah silam??
 Mengapa kau mensayukan suara mu saat kau menalifon ku??
 Mengapa kau menyeksa dirimu hanya krana memori ku dulu yang telah ku lupuskan??
 Mengapa kau msih ttp cmburu dgn x-girl ku walaupn kau tahu y kau shaja cinta d hati ku,,??

semua ni msti tanda tya si dia saat ferra sentap dgn pengakuan ny mlm tadi bukan??
ferra d sini terlalu ingin meminta maaf kpd ny,, ap y ferra pk kn sbnrny ferra pn x tau,, sedang kn niat ny baik,,dia x nk ferra tau sejarah silam ny itu dari mulut org lain,,dan biarlah dia mgambil risiko y tinggi hanya untuk myatakn hal sebenar,,mungkin juga dia mahu menilai sejauh mana kah cinta fera pd ny,,

tp y???y fera sensitif sgt mlm td??biasa ny fera cool bila dy menceritakn sejarah silam ny,,tetapi,,mlm td,,,xtau la,, hubby,,, honey just ingin myatakan y honey syg sgt kt hubby,, n semkin hari cinta 2 mkin brkmbang dan rsa cmburu semakin melihatkn diriny,,,maaf if honey brsikap dingin dgn hubby,,p prcayalah hubby,,honey trima hubby seadaany,,,,, LOVE U DAHUARI


                            CINTAilah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang...
                            Dan bukan siapa dia sebelumnya...
                            Kisah silam tidak perlu diungkit lagi...
                            Kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati...





Saturday, February 5, 2011

Out Door...


 SMILE EVERY ONE!!!! 1,,2,,3!!! CLIK!!
 pic ni i maen take jer..sje lar nk berangan jd fotografer mcm
 daddy i,,=)



y take pic ni my dad,,,my dad fhotografer,,n my umi mak andam,,,i palk bkl fesyen design,,ahaks!! berangan la i ni kn,,hahaha

Y muke mcm budak2 2 semua adik beradik angkat,,, n wanita y pki tudung pink 2 my umi,,, n raja kpd umi i ialah lelaki smart pki brown shirt kt belakg y ala2 nk terbang 2,,hikhik,,n 2 my dad,,,=) pki topi bju biru my only brother kandung i,,=)

Thursday, February 3, 2011